SEKTÖR > SESİMİZİ DUYAN VAR MI ?

SESİMİZİ DUYAN VAR MI ?

Mustafa Kabaloğlu “Meslek hayatımda hiçbir fuar döneminde bu kadar sektörümüzün hazırlıksız giriş yaptığını görmedim. Hakikaten ortaya çıkan ve hepimizi büyük derde sürükleyen makas eşliğinde yapılacak olan İstanbul Jewellery Show; etkisiz eleman konumuna düşmüştür. Sektörümüz asla bunları haketmiyor. Kaybeden sadece kuyumcular değil ülke ekonomisi de oluyor.”

Ülkemizde fantezi kazze takı grubunun geniş kitlelerle buluşmasına vesile olan, Selçuk ve Mustafa Kabal kardeşler tarafından kurulan Kabaloğlu Kuyumculuk; ilk kez bir İJS öncesi hazırlıklarını minimum düzeyde tuttu. Hemen hemen her ay ihracat ağırlıklı çalışan firma kimliğiyle yaşanan altın fiyat farklılığı ile ilgili yakınmalarda bulunan, sektörümüzün hızla kan kaybettiğini her platformda ifade eden Kabaloğlu kardeşler; bu şartlar altında İJS’nin tüm zamanların en etkisiz fuar olmasından endişe duyuyorlar.

Firma ortağı Mustafa Kabaloğlu; geçen yıl İJS’ye katılım gösterdiklerini, fuarın hemen ertesinde ortaya çıkan makas ile birlikte aldıkları siparişleri ne yazık ki teslim edemediklerini hatırlattı.

Bu şartlar altında her yılın bir önceki yılı kuyumculuk sektörü açısından aratacağını belirten Mustafa Kabaloğlu; “Şu anda üretim kapasitemizin %30’unu kullanıyoruz. Biz fuara katılalım veya katılmayalım bu dönemlerde, fuar öncesi yüzde yüz kapasite ile çalışırdık. Bu durumun böyle devam edeceğine ihtimal vermiyorum. Tabi ki bu haksız mevzuat düzeltilecektir ama kaybedilen pazarları geri almamız çok ama çok olacaktır. Belki de kaybettiğimiz birçok pazarda bir daha ismimiz geçmeyecek” diye konuştu.

İlk kez bir İJS öncesi yeni tasarımlar yapma konusunda elimiz madene gitmiyor…

En zor şartlarda bile yeni model çalışmalarını asla aksatmadıklarını sözlerine ekleyen Kabaloğlu; görüşlerini şöyle özetledi:

“İlk kez bu fuar öncesi tamamen moral ve enerji açısından dip noktayı gördük. Doğal olarak bu psikoloji içinde çok sayıda yeni model hazırlamamız da mümkün olmadı. Sektörümüzün bu durumu sürdürebilecek bir hali kalmamıştır. Sektör temsilcilerimizi de çok daha aktif olmaya davet ediyoruz ve Sesimizi duyan var mı? Haykırışıyla açıklamamızı noktalıyoruz.”