SEKTÖR > Tecrübeyi satın alamazsınız ama ondan istifade edebilirsiniz

Tecrübeyi satın alamazsınız ama ondan istifade edebilirsiniz

Kuyum üretiminde çözüm merkezi “Magro Gold” 39 + 1 Yaşında

Kuyumcuların iş hayatına büyük kolaylıklar katan, bu yıl itibariyle 40 başarılı yılı meslekte geride bırakan Uğur Kapan, markası Magro Gold ile başarılı çalışmalar ortaya koyuyor. Dökümden geldikten sonra takının vitrine kadar olan yolculuğunda tüm işlemleri başarıyla yapan Uğur Usta; ikinci kuşağı temsil eden oğlu Alp Kapan ve genç, dinamik ekibiyle yine usta işi çalışmalara imza atıyor.

Küçük yaşta kuyumculuk mesleğine adım atan, Atasay başta olmak üzere sektörün birçok değerli markasında ustabaşı olarak çalışan, üretim tecrübesine satış ve pazarlamayı da dahil eden Uğur Kapan usta; markası Magro Gold ile son 1 yıldır kuyumcuların iş hayatına büyük kolaylıklar katıyor.

A’dan Z’ye her tür takı grubuna atölyesinde işlem yapan Uğur Usta; ikinci nesli temsil eden oğlu Alp Kapan ve genç ekibiyle başarılı bir takım çalışması ortaya koyuyor. Uğur Usta; Magro Gold ile ustalık döneminde, mesleğinin 40’ıncı yılında tasarım alanında kızı ve üretim bölümünde oğlu ile birlikte çok keyifli bir çalışma sergilediklerini, sektörün değerli birçok markasının kısa zamanda birçok takısına hayat verdiklerini ifade etti.

Magro Gold’un zorlu piyasa koşullarında geçen sene bu günlerde sektöre merhaba dediğini hatırlatan Uğur Kapan; “Yıllardır çok değerli dostlar biriktirmiştik. Dostlarımız hemen yeni atölyemizden taleplerde bulundular ve böylelikle adaptasyon dönemi geçirmeden markamız hemen yürümeye başladı. Altın fiyat farklılığının olumsuz yönlerini tabi ki biz de yaşadık. Aradan geçen 1 yıl içinde hedeflerimize uygun bir şekilde yol aldık” dedi.

Firmanın ikinci kuşağını temsil eden Alp Kapan’da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir fason atölyesi olarak tasarımı da dahil eden nadir firmalardan biriyiz. Dökümden geldikten sonra takının vitrine kadar olan tüm süreçlerini atölyemiz bünyesinde yapabiliyoruz. İstanbul Jewellery Show’a katılacak olan bazı müşterilerimizin takılarını özenle hazırladık. Fuarda ismimizle olmasa da cismimizle var olacağız. Birçok yeni modele ev sahipliği yapan atölyemiz; disiplinli çalışmasıyla kısa sürede sektörde tanınmaya başladı. Değerli ustamız Uğur Kapan’ın derin mesleki tecrübemiz, atölyemizin en önemli artısı olarak öne çıkıyor. 2024 yılının iyi geçeceğini ümit ediyoruz. Altın fiyat farklılığının kapanmasıyla birlikte sektörümüz, hem iç piyasada hem dış piyasada çok etkin çalışmalara imza atacaktır.”