SEKTÖR > Kapalıçarşı turizm rezervasyonları göz önüne alındığında ALTIN bir YAZ bekliyor

Kapalıçarşı turizm rezervasyonları göz önüne alındığında ALTIN bir YAZ bekliyor

“ALTINYAZ” Yeni modelleriyle yeni sezona hazır”

Dünyanın en eski kapalı çarşısı olarak kabul edilen Kapalıçarşı; yüzlerce perakende kuyumcusuna ev sahipliği yapıyor. Bu markalarımızdan birisi de Altınyaz Kuyumculuk oluyor. Yazıcı Group’un bir iştiraki olan Altınyaz Kuyumculuk; yeni sezona her zaman olduğu gibi özenle hazırlandı. Hem yerli hem de çok farklı ülkelerden yabancı müşterileri olan Altınyaz; vitrinlerinde çok sayıda farklı tarzlara sahip takılara yer veriyor. İstanbul Jewellery Show öncesi ürün aldığı atölyelerin sıkı yeni çalışmalar yaptığını belirten Altınyaz Yöneticileri; İJS’de çok sayıda yeni tasarımın gün yüzüne çıkacağını müjdelediler.

Kapalıçarşı’da yer alan 3 mağazasıyla yaklaşık 9 yıldır yerli, yabancı her kesimden insanın kuyum alışverişinde tercihi olan Altınyaz Kuyumculuk; Ramazan Bayramının ardından yeni sezona en yeni modelleriyle giriş yapmaya hazırlanıyor. Altının üzerine yazılan kalite sloganıyla faaliyetlerine devam eden “Altınyaz” bu yıl turizm rezervasyonları da göz önüne alındığında turistlerin çarşıda yapacakları alışverişlerden oldukça ümitli.

Markanın Genel Müdürü Mustafa Yazıcı; Altınyaz’ın yıl içinde elde ettiği ciroların yarısını yabancı alıcılara satılan ürünlerin teşkil ettiğini belirterek; “Kapalıçarşı’ya gelen ortalama 5 turistten 1’i kuyum alışverişi yapıyor. İJS’nin ilk ayağına yine yüzlerce atölyemiz yeni tasarımlar hazırladılar. Biz birçok yeni tasarımı gördük fuardan sonra da mağazamızda birçok yeni model sergileyeceğiz. Bu yıl kuyum üretim atölyelerimizin yine çok iddialı tasarımları madene aktardığını rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

Geçen sezon öncesi beklentilerinin yine bu dönemdeki gibi çok iyimser olduğunu ama sonuçların beklentileri paralelinde olmadığını hatırlatan Mustafa Yazıcı; “Açıkçası bu yıl dejavu yaşamak istemiyoruz. Özellikle Cruiser gemi rezervasyonlarının Aralık ayına kadar dolu olduğunu ve Galataport’a sürekli yolcu gemilerinin geleceğini turizmci arkadaşlarımız bize söylediler. Sektörümüzün en büyük sıkıntılarından biri olan altın fiyat farklılığının da kısa sürede kapatılacağını ümit ediyoruz. Bu yıl mağazamızda yabancı misafirlerimize yabancı kalmak istemiyoruz. Güzel bir sezon için yine tüm hazırlıklarımızı eksiksiz yaptık. İç piyasada ise tabi ki altın fiyatlarının hızlı artışının takı taleplerinde bir azalmaya yol açması kaçınılmaz oluyor” diye konuştu.

Yaklaşan Anneler Günü için de bir kısa açıklamada bulunan Yazıcı; her geçen yıl özel günlerde altın takı hediye edilme alışkanlığının kan kaybettiğini, Anneler Günü hareketliliğinin son yıllarda nerdeyse bittiğini, Sevgililer Günü’nde de her yıl altın takı hediyesi tercihinde ciddi azalmalar olduğunu dile getirdi.