SEKTÖR > ”Ceylan Gold” 2024 yılında ihracat yapan firmalara pozitif ayrımcılık yapacak

”Ceylan Gold” 2024 yılında ihracat yapan firmalara pozitif ayrımcılık yapacak

Kuyumcukent bünyesinde faaliyetlerini yürüten Ceylan Gold; yeni yılda üretim kapasitesinin yarısını ihracat yapan müşterileri için ayırmayı planlıyor. Her müşterisine ayrı ayrı özel koleksiyon hazırlayan, en zorlu takı gruplarına varım diyen ve el işi takı üretimini de aynı zamanda yapmaktan çekinmeyen Ceylan Gold; ülke kuyumculuğunun Dünya çapında yükselişine katkı sağlamak için kolları sıvıyor…

Kuyumcuların ihtiyacı olan takı gruplarının büyük bir bölümünü başarıyla üreten Ceylan Gold; 2023 yılında işlem hacminin %25’ini yurtdışına %75’ini iç piyasaya yönlendirmişti. Ceylan Gold; yeni yılda üretiminin yarısını ihracata yönlendirme kararı aldı.

Ceylan Gold firma sahibi Muhammet Yurtlu; ülkemizin ihracat alanında önemli firmalarının arkasında görülmeyen güç olmaya devam edeceklerini, yeni yılda yine çok beğenilecek gün yüzü görmemiş özgün tasarımları müşterilerine sunacaklarını söyledi.

Atölyelerinde hazırladıkları modellerin bazılarının Avrupa, bazılarının Ortadoğu, bazılarının da Asya bölgelerinde yoğun ilgi gördüğünü belirten Muhammet Yurtlu; “Yeni yılda el işi takı grubunda yeni açılımlar planlıyoruz. El işi takı gittikçe azaldı. Bu alanda bir boşluk var. Dünyanın farklı noktasında takı kullanıcılarına çok özel el işi takılar yapacağız. Ürünlerimizi sunduğumuz kuyumcu dostlarımızın her birine farklı koleksiyonlar hazırlıyoruz. Ceylan Gold ile çalışan dostlarımızın iş hayatına kolaylıklar katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Olanlar olanlarda olsun biz daha çok olmayanları olduracağız”

2024 yılında piyasada popüler olan, çok tutulan, anonim modeller yerine ilk kez gözler önüne serilecek, özgün ve iddialı tasarımlara sahip takıları piyasaya sunacaklarını sözlerine ekleyen Yurtlu; 2024 yılının en yeni modelleri için yaklaşık 6 aydır çalışmalar yaptıklarını, yılın ilk günleriyle birlikte yeni modellerinin bir kısmını müşterileriyle paylaşacaklarını dile getirdi.

Türk kuyumculuğunun uluslararası piyasada önünün açılması için devletin gerekli destekleri sağlamasının ve altın fiyat farklılığının oluşmasını engelleyen açılımlar yapmasının çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Yurtlu; 2024 yılından ümitli olduğunu, yeni yılın ilk günlerinde yüzlerce yeni tasarımı müşterilerine sunmaya hazırlandıklarını dile getirdi.