SEKTÖR > Kahramanmaraş’ın ilk yerli gram altını “Pola Gold” ile gerçeğe dönüştü

Kahramanmaraş’ın ilk yerli gram altını “Pola Gold” ile gerçeğe dönüştü

Son yıllarda gram altın hem düğünlerin hem altın yatırımcısının vazgeçilmezi oldu. Altın fiyatlarının yüksekliği ile sarrafiye ürünlere göre fiyat avantajına sahip olan gram altın özellikle son 3 yılda en çok talep görenler ve satılanlar kategorisinde birincilik kürsüsüne uzandı. Ülkemizde gram altın üreten çok sayıda firma bulunmuyor. Belirli başlı dev markaların ürettiği gram altınlar için çok fazla alternatif de yok. Şimdi Pola Gold ile farklı bir gram altına sahip olabilir aynı zamanda isterseniz kendi markanıza özel gram altın da ürettirebilirsiniz. Kahramanmaraş’ın ilk gram altın üreticisi Pola Gold; alternatif arayanlar için çok güzel seçenekler sunuyor….

Meslek hayatında 20 yılı bırakan kuyum ustası Hamza Karataş; yakın zaman önce bölgedeki boşluğu da görerek gram altın üretimine başladım. Hamza usta birbirinden şık takılar üretirken, atölyesinin bir bölümünü gram altın üretimine ayırmış. Son teknolojiye sahip gram altın üretimi ve ambalaj baskısı yapan makineleri bünyesine dahil eden Karataş; Kahramanmaraş’ın ilk yerli gram altınını piyasaya sundu.

İlk aşamada 0,5 ve 1 gram ölçülerinde altın üreten Pola Gold; yakın zaman içinde 2,5 - 5 – 10 ve 100 gram ölçülerinde gram altın üretecek. Şanlı ay ve yıldızımızın yer aldığı Pola Gold gram altınları; önce yakın illerdeki kuyumculara ulaştırıldı şimdi de daha uzak şehirlerdeki kuyumcuların alımına sunulacak.

Altın takı alanında mevcut ürünlerin %80’ini üretebildiklerini belirten Hamza Karataş; “Gram altın alanında bir boşluk gördüm. Bu alanda çok sayıda marka ve üretici var. Tabi ki dev markalarla rekabet etmem gerektiğini de biliyordum. Bu işe önemli yatırımlar yapan ve markalarını geniş kitlelere tanıtan dev rafineri firmaları karşısında ilk aşamada zorlanacağımı tahmin ediyordum. Maraş’ta ilk olmam ve beni uzun yıllardır tanıyor olmaları bölgemizdeki gram altın satışlarım için avantaj oluşturdu. Açılmayan özel ambalaj eşliğinde gram altın üretimi yapıyoruz. Kısa sürede hızla yol aldık. Hem 22 ayar hem de has olarak gram altın üretimi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Ellerinde bulunan son teknolojiye sahip makineler ile istenilen farklı kalıplarda da hediyelik altın üretimi yapabileceklerini vurgulayan Karataş; “Kuyumcu dostlarımız belirli sayıda gram altını siparişi verirlerse kalıp masrafı dahil olmadan uygun işçilik fiyatlarıyla kendi gram altınlarını bizim vasıtamızla ürettirebilirler. Artık yeni oluşumumuzda üretim ayağındaki çarklar yerine oturdu. Yılın ikinci yarısında daha geniş kitlelerin tanıyacağı ve tercih edeceği gram altın markası olmayı hedefliyoruz” dedi.