SEKTÖR > 30 Yıllık kuyumcunun altın imzası, ustalık eseri “Milagro Gold”

30 Yıllık kuyumcunun altın imzası, ustalık eseri “Milagro Gold”

Yılların deneyimli kuyumcusu, Ufuk Alyans markasının kurucusu Ufuk Güneş’in yeni markası Milagro Gold; yeni yıl ile birlikte 1. Yaşına adım atacak. 2023 yılının başında temelleri atılan Milagro Gold; Avrupa ve Amerika pazarlarında kısa sürede yer almaya, takıseverlerin dikkatini çekmeye başladı. Mücevher İhracatçılarının Antalya’da düzenlediği alım heyeti organizasyonuna da katılmaya hazırlanan genç marka; içinde çok zengin tecrübe barındırıyor.

Uzun yıllar markası Ufuk Alyans ile alyans takı grubunda son derece başarılı çalışmalara imza atan Ufuk Güneş; mesleğinin 30’uncu yılına yeni bir açılım ile giriş yaptı. Alyans ürün grubunda hem ülkemizde hem de yurtdışında ağırlıklı olarak klasik alyansların tercih edilmesiyle birlikte Ufuk Güneş; katma değerli ve özgün çizgilere sahip estetik takılar üretme sevdasını, yeni markasına taşımaya karar verdi.

İspanyolca “Mücize” anlamına gelen Milagro ismini yeni markalarında kullanmayı tercih ettiklerini kaydeden Ufuk Güneş; “14 ve 18 ayar olarak hem yepyeni fantezi takılar yaptık hem de Dünya çapında popüler olan birçok takı modelinin farklı versiyonlarını ürün portföyümüze dahil ettik. Şubat ayında 1. yılını tamamlayacak olan genç markamız, üretim hacminin %90’ınını yurtdışına yönlendirmektedir. 2023 yılının zorlu piyasa koşullarına, ihracat alanında oluşan altın fiyat farklılığının getirmiş olduğu dezavantajlara rağmen yılı hedeflerimize uygun tamamlamayı başardık” diye konuştu.

Avrupa ve Amerika pazarını hedef alan ve o pazarın takıdan beklentisine uygun çizgilere sahip modellerle sahaya çıktıklarını, ihracat departmanlarının kısa sürede yabancı alıcıların beklentilerini de çok iyi etüt ederek, kısa sürede 500’e yakın modeli Milagro Gold ürün portföyüne dahil ettiklerini belirten Güneş; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ürün portföyümüzde çocuk takıları, kolyeler, kelepçeler, sade ama çok tarz alyanslar, zincirler, bileklikler gibi birçok farklı takı grubunda sıra dışı modelleri madene aktardık. 2024 yılında, ihracat alanındaki zorlayıcı mevzuatların da olumlu olarak güncellenmesiyle yurtdışı çalışmalarında hız kazanacağımızı düşünüyoruz. Antalya’daki alım heyeti organizasyonuna özenle hazırlandık. Antalya’dan dönünce hemen İJS Nisan fuarına hazırlanacağız. Milagro Gold; ülke kuyumculuğumuzu yurtdışında başarıyla temsil edecek ve gerçek anlamda katma değer ortaya koyan takılar sunacaktır. Fiyat rekabetinde olmayacağız, kalite ve tarz rekabetinde elimizden geleni ortaya koyacağız.”