SEKTÖR > Özgün Mold’un fuara dönüşü muhteşem oldu

Özgün Mold’un fuara dönüşü muhteşem oldu

Kuyum üretiminde kullanılan önemli makineleri kendi bünyesinde özenle imâl eden, sektörün teknik ve teknolojik konulardaki dışa bağımlılığını ortadan kaldırmayı ilke edinen Özgün Mold, birkaç yıl aradan sonra İstanbul Jewellery Show’a geri döndü. Ürettiği birçok yeni makinesini fuarda tanıtan ve yoğun ilgi gören Özgün Mold, fuardan mutlu ayrıldı.

Sektörümüzün tecrübeli isimlerinden biri olan Recep Erdüzgün liderliğinde, yaklaşık 17 yıldır çalışmalarını sürdüren Özgün Mold, İJS’ye muhteşem bir dönüş yaptı. Önceki yıllarda İJS’ye düzenli katılan firma, kısa bir aranın ardından fuara pek çok yeni modeliyle geldi. Fuar öncesinde, sektörün ihtiyaçlarını doğru tespit edip çalışmalarını bu yönde şekillendiren Özgün Mold, çok sayıda yabancı alıcıyı standında ağırladı.

Firmanın kurucu ortağı Recep Erdüzgün, pandemi gölgesinde başlayan fuarın beklentilerinin üstünde, olumlu sonuç verdiğini ve Özgün Mold’un kuyum üretimine yönelik 20 farklı makine portföyüyle çok sayıda ziyaretçinin ilgisini çektiğini söyledi.

Özellikle pres üretim yapan atölyelere yönelik makineler tasarlayıp ürettiklerini ve bu fuarda tele kalem atma makinelerinin ön plana çıktığını belirten Recep Erdüzgün, “Fuar boyunca çok sayıda yeni alıcı ile tanıştık. Kuyum üretimi birçok ülkede artıyor ve bu artış kuyum üretiminde kullanılacak cihazlara, makinelere ve sarf malzemelere olan talebi de artırıyor. Bu durum, makine üreten bizim gibi firmalar açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Biz de ürünlerimizle, uluslararası arenada özellikle İtalyan meslektaşlarımızla rekabete giriyoruz.” sözleriyle sektördeki konumlarını güçlendireceklerini ifade etti. Sürekli yenilik ve gelişme arayışında olduklarını da sözlerine ekleyen Erdüzgün, üzerinde çalıştıkları birçok makine olduğunun ve yakın zamanda bunları da portföylerine ekleyeceklerinin sinyallerini verdi.

Kuyumcukent Özgün Mold şubesi iki yıldır kuyumcuların hizmetinde

Özgün Mold, Kuyumcukent AVM Bloğu 1. Kat 512 numaralı adreste yer alan mağazası ile yaklaşık iki yıldır hizmet sunmaya devam ediyor. Pandemi döneminde kapısını aralayan mağaza, her gün çok sayıda kuyum üreticisini ağırlıyor. Erdüzgün, sektörün kalbi olarak kabul edilen Kuyumcukent bünyesinde hizmet vermelerinin önemli bir gelişme olduğunu ve bu sayede, çok sayıda sektör mensubunun Özgün Mold kalitesini daha yakından görme fırsatına eriştiklerini söyledi.