SEKTÖR > “BESAY” Bazı dostlarıyla yıl sonlarında “Severek Ayrılıyor”

“BESAY” Bazı dostlarıyla yıl sonlarında “Severek Ayrılıyor”

Müşteri memnuniyeti önemli üretici memnuniyeti gerekli

Her yılsonu itibariyle sektörümüzde, hesap kapatma ve bakiyeleri sıfırlama işlemleri gerçekleştiriliyor. Birçok firma; alacaklarını zamanında alamamanın çok ciddi sıkıntılarını yaşıyor. Sektörümüzün en önemli sorunlarının başında “Vadeli Çalışma” geliyor. Besay Kuyumculuk; bu konuda net adımlar atan ve bu konuyu çözmek adına prensiplerini çekinmeden ortaya koyuyor. Sözleşmeli çalışmaya büyük özen gösteren tercübeli firma; her yılın sonunda müşterileriyle bakiyelerini sıfırlayarak yeni yıla adım atıyor. Bakiyesini sıfırlamayan olursa, severek yollarını ayırmakta tereddüt etmiyor. Müşteri memnuniyeti çok önemli ama üretici memnuniyeti de mutlaka gerekli…

Yeni bir yıla giriş yaparken, sektörümüzdeki çok sayıda firmanın geçmiş yılın alacaklarını tamamlamak ve hesaplarını sıfırlamak gibi çok doğal bir isteği var. Birçok üretici firmamız; alacaklarını zamanında alamadığı için üretim bandında önemli sorunlar yaşıyor. Bugün; borçlarını ödemeyen, bir anda piyasadan kaybolan kişiler, sektörümüzde önemli sorunlar ortaya çıkarıyorlar. Besay Kuyumculuk yıllardır bu konunun çözümü için uzun uğraşlar verdi. Son yıllarda yılsonu stresi yaşamayan Besay; tüm müşterileri ile yaptığı yazılı anlaşma neticesinde yeni yıla alacak verecek defterini sıfırlayarak giriyor. Müşterisini yıl boyunca üzmeyen, bir dediğini iki etmeyen firmalar hesap kapama döneminde emeğinin karşılığını almayı hak ediyor.

Besay Kuyumculuk Firma Sahibi Ömer Kaya; üretim çarkının döndüğü, çalışanların evlerine ekmeklerini eksiksiz götürdüğü ve mevcut kadronun korunduğu her yılı başarılı yıl olarak tanımladıklarını, her yılın sonunda ‘şükürler olsun’ demelerinin bereketini yaşadıklarını ifade ediyor.

2023 yılını da mutlu bir şekilde tamamladıklarını, ihracat alanındaki yaşanan daralmadan kendileri düşen payı aldıklarını kaydeden Ömer Kaya; “İhracat bizim için hiçbir zaman olmazsa olmaz olmamıştır. İhracatın en hareketli günlerinde bile iç piyasadaki müşterilerimizi bir gün bile ihmal etmedik. Bizim için kardan zarar yoktur. Az kar olabilir ama kar etmenin azı çoğu olmadan şükürler olsun demeyi biliriz” diye konuştu.

Yeni yılda ne karamsarlığa ne de büyük beklentilere yer olduğunu kaydeden Kaya; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her şarta uyum sağlamak gerektiğini uzun yıllar önce öğrendim. Her zaman cebinizde B hatta C planlarınız olmalı. İhracat alanındaki zorlayıcı mevzuatların biran önce düzelmesini arzu ediyoruz. Bu şartlar altında ihracat yapmanın geri dönüşü yok. Yapmak için bir şey yapmayı tercih etmiyoruz. Hakkımızı, emeğimizi tam alamıyorsak o işte geri adım atarız. Koşullar ticari sonuçları artı veya eksi etkileyebilir. Mühim olan sizin kendi gayretlerinizde bir azalma olmamasıdır. Hayatımızda daha iyi günler daha kötü günlerde olabilir. Yeter ki tükenmişlik sendromuna yakalanmayalım.”