SEKTÖR > Son çağrı “Altın alacaklar olası yükselişler öncesi harekete geçsin”

Son çağrı “Altın alacaklar olası yükselişler öncesi harekete geçsin”

Ülkemizde altının fiyatı, tamamen dolara endeksli bir şekilde hareket ediyor. Son aylarda döviz fiyatları oldukça sabit kaldı. Altının ons fiyatı ve ülkemizdeki döviz fiyatı biraz yukarı yönlü hareket ederse altın fiyatlarının ciddi olarak yükselmesi söz konusu olacak. Deneyimli kuyumcu, Ekay Kuyumculuk firma sahibi Emrah Kesim; hem kuyumculara hem de son tüketiciye çağrıda bulundu ve altın fiyatları yükselmeden ihtiyaçlarınızı giderin dedi.

Altın fiyatları İsrail, Filistin çatışmalarının da etkisiyle yukarı yönlü harekete geçme eğilimde bulunuyor. Ürettiği yüksek kaliteli takılarla ülke çapında çok sayıda seçkin kuyumcunun vitrininde yer alan Ekay Kuyumculuk; atölyesinde yılın son yeni modellerini madene aktarıyor.

Ekay Kuyumculuk firma sahibi Emrah Kesim; altın fiyatlarının global gelişmelerin de etkisiyle yukarı yönlü artışa geçme ihtimalinin çok yüksek olduğunu, bu durumda birçok kişinin erken de olsa geç te olsa ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçmesini tavsiye etti.

2023 yılının kuyumculuk sektörü açısından çok verimli bir yıl olmadığını kaydeden Emrah Kesim; “Biz 2023 yılında önemli bir yatırım yaptık ve daha büyük, yeni bir atölyeye taşındık. Şu anda işlem hacmimiz, üretim kapasitemiz arttı. Yılı da çok şükür sorunsuz kapatıyoruz. 2024 yılından, Dünya ve ülkemiz çapında büyük bir sıkıntı olmazsa daha büyük beklenti içinde olacağız. 2023 yılında çok satan takı gruplarında Ekay imzalı bol bol takılar öne çıktı. Yüksek kaliteli çalışma anlayışımızı standart çalışma şekli haline getirdik. İşbirliği içinde olduğumuz kuyumcu dostlarımıza teşekkür ediyoruz ve yeni hedeflere konsantre oluyoruz” diye konuştu.