SEKTÖR > “Taşçı Kilit” 2023 yılını yatırım yılı ilan etti

“Taşçı Kilit” 2023 yılını yatırım yılı ilan etti

Ülkemizin önde gelen yarı mamül ve altın kilit üreticisi “Taşçı Kilit By Michael Taşçı” 2023 yılında önemli yatırımlara imza atmaya karar verdi. Öncelikle üretim merkezini çok daha büyük bir alana taşıyacak olan deneyimli marka; kalıp bölümünü de yeni adresine taşıyarak tek çatı altında tüm birimleri biraraya getirecek. Aynı zamanda Taşçı Kilit; 2023 yılı içinde Kuyumcukent bünyesinde toptan satış mağazası açmayı da planlıyor.

Michael Taşçı liderliğinde üretime devam eden Taşçı Kilit; yılın son bölümünde tam kapasiteye yakın bir çalışma temposu içine girdi. Özellikle İJS Ekim ayağının verimli geçmesinin ardından yarı mamül ve altın kilit taleplerinde önemli artışlar dikkat çekiyor.

Taşçı Kilit firma sahibi Michael Taşçı; 21 ve 22 ayar altın kilit taleplerinde artışın olmasıyla birlikte ihracat çalışmalarının ağırlık kazandığını, verimli geçen İJS’nin ardından yaz mevsimine yakın hareketliliği Sonbahar’da yaşadıklarını söyledi.

Önümüzdeki yıl önemli yatırımları hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden Michael Taşçı; “Satış, pazarlama, üretim ve kalıp birimlerimizi tek çatı altında toplayacağımız yeni adresimize yeni yılın başında geçmeyi planlıyoruz. Kuyumcukent bünyesinde bir mağaza arayışımız devam ediyor. Yarı mamül ve altın kilit satışlarımızı yapacağımız şık bir mağaza ile sektör temsilcilerinin hemen ulaşabileceği bir noktada konumlanacağız” diye konuştu.

Yaklaşan yılbaşı ile birlikte hediyelik altınlarda talep artışının olacağını ve bu bağlamda yılın son bölümünde belirli bir iş temposunu yakalayacaklarını belirten Taşçı; Kuyumcukent bünyesinde faaliyette olan birçok Arap kökenli yabancı firmanın altın kilit ihtiyaçlarına markalarının yanıt verdiğini, 2023 yılında direkt ihracat çalışmalarını daha da hızlandıracaklarını dile getirdi.