SEKTÖR > Hızlı ve etkili

Hızlı ve etkili

IGSL’in bilimsel temel pırlanta eğitimi ile sektör çalışanlarımız daha donanımlı bir şekilde sahada görev yapıyor…

IGSL Gemoloji Laboratuvarı; temel pırlanta eğitimi ile bu yaz boyunca yüzlerce sektör mensubunu ve değerli taşlara meraklı kişileri sertifikalandırdı. Toplam 18 saatlik temel pırlanta eğitimi ile sektör mensuplarımız, tüketicinin pırlanta ile ilgili beklentilerine ve sorularına net yanıtlar verme imkanı elde ediyor. IGSL; en değerli hazine kabul edilen bilgiyi, en uygun şartlar altında sizlere sunuyor…

Kuyumculuk sektörümüze ve kuyum tüketicilerine; pırlanta, değerli renkli taşlar eksperliği sunmak, detaylı ve doğru analizler yapmak için kapılarını aralayan IGSL (International Gemological Science Laboratories) Gemoloji Laboratuvarı; pırlanta taş eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyor.

IGSL’in Kuyumcukent bünyesinde yer alan laboratuvarında bilimsel cihazlar ile verilen eğitim, uluslararası temel pırlanta eğitimi programını birebir içermesiyle dikkat çekiyor. IGSL Yöneticisi ve Ortadoğu Bölge Direktörü Gemolog Ercüment Tandoğan; özellikle değerli taş alanında sektörde önemli bilgi ve eğitim eksikliği bulunduğunu, bu konuda zorlayıcı hükümlere ihtiyaç olmadan firmaların ve kişilerin acilen kendilerini geliştirmeleri gerekliliği adına eğitim seferberliği başlattıklarını ifade etti.

Burslara ihtiyaç olmadan ekonomik bütçeler karşılığında sunulan ve 18 saat süren temel pırlanta eğitiminin iki Cumartesi gününe sığdırıldığını kaydeden Ercüment Tandoğan; “Kişilere ve firmalara özel eğitim programlarımız başladı. Temel pırlanta eğitimini özellikle perakende kuyumcuları talep ediyor. Hem mağaza sahipleri hem de mağaza çalışanları bu kursun ardından çok daha bilinçli bir şekilde mücevher satışı yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Tüketicinin mücevher alım sürecinde tüm sorularına net yanıt vermemek kabul edilir bir durum değildir. Biz kuyumcu dostlarımız için ücretsiz pırlanta genel bilgi tablosu da hazırladık. Bu tablo eşliğinde mücevher anlatımı son tüketiciye kolaylıkla yapılabiliyor. Hayat eğitim ile güzel” diye konuştu.