SEKTÖR > Ülkemizin dört bir yanında hafif takılar üretmek isteyenlerin değişmeyen adresi “Haxer Makine” oluyor

Ülkemizin dört bir yanında hafif takılar üretmek isteyenlerin değişmeyen adresi “Haxer Makine” oluyor

Yükselen altın fiyatlarıyla birlikte perakende kuyumcularında hafif takı talepleri en üst seviyeye çıktı. Şimdi ikinci düğün sezonu başlayacak. Okulların açılmasıyla birlikte özellikle büyükşehirlerde düğünler hız kazanacak. Böylelikle altın takı talebinde tekrar bir canlanma bekleniyor. Tabi ki altın takılarda artık mecburi trend “Hafif Takılar”. Bu konuda kuyum üreticileri ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bu aşamada şarnel takı üretiminin ülke genelinde artışa geçmesi bekleniyor. Şarnel altın takı üretimi yapmak isteyenlerin imdadına bu ürün grubunda uzmanlaşan makineler üreten Haxer Makine yetişiyor. Haxer Makine; yüksek altın fiyatları karşısında hafif takılar üreterek işlerine devam etmek isteyen kuyumcuların yakın dostu oluyor

Hakan, Hasan ve Serkan Yıldırım kardeşler tarafından kurulan Haxer Makine; hem ülke içinde hem de yurtdışında kısa sürede mutlu müşterileri elde etme başarısı gösterdiler. Şarnel ve hallow takı grubu üretmek isteyenler için yüksek kaliteli yerli makineler üreten Haxer; özellikle yükselen altın fiyatlarının da etkisiyle birçok atölyenin hafif takı üretme isteğine olumlu yanıtlar veriyor.

Haxer Makine firma ortağı Hakan Yıldırım; her geçen gün Haxer Makinelerinin daha fazla kuyumcu atölyelerinde yerini aldığını, Anadolu’da Kahramanmaraş başta olmak üzere kuyum üretiminin yapıldığı birçok ilimizde Haxer Makine’nin öne çıktığını söyledi.

Şarnel takı üretimi için gereken tüm makineleri üreticiye sunduklarını ve sadece belirli bir ürün grubuna uzmanlaşmalarının avantajını yaşadıklarını kaydeden Hakan Yıldırım; “Pandemiyle birlikte birçok farklı ülkede kuyum üretimi hız kazandı. Açıkçası kuyum üretimi yapacak olan yabancılar Türk makine üreticilerini kolaylıkla tercih ediyor ve kaliteli makinelerimize güveniyorlar. Şu anda üretimimizin yarısından fazlası yurtdışına gidiyor” dedi.

Artan altın fiyatlarıyla birlikte hafif olarak üretim yapılabilen fusion ve şarnel takı üretim tekniklerinin tüm Dünyada ve ülkemizde ön plana çıktığını vurgulayan Yıldırım; “Bu süreç içerisinde üretim parkurunda değişikliğe giden şarnel, hallow takılar üretmek isteyenler oluyor. Sadece Haxer Makineleri; alarak eksiksiz bir şarnel takı üretim atölyesi kurulabiliyor” diye konuştu.