SEKTÖR > 14 Ayar takıların Dört Dörtlük Dünyası “Sezgold”

14 Ayar takıların Dört Dörtlük Dünyası “Sezgold”

Sektörümüzde birçok firmamız belirli ürün gruplarındaki çıkışlarıyla anılırlar. Bir firmamız fantezi yüzükte, bir başka firmamız çerçeveli takı da veya kelepçe üretimiyle ön plana çıkar, yıllarca bu ürün gruplarındaki başarılı üretimleriyle tanınırlar. Sezgold gibi çok nadir markalarımız ise tek bir ürün grubuyla değil farklı ürün gruplarında, aynı oranda ön plana çıkmayı başarabiliyor. Yaz mevsimine hızlı bir giriş yapan Sezgold; yine trend olacak modellerle size yüzlerce alternatif sunuyor…

Pandemi günlerinin yavaş yavaş etkisi azalıyor ve yaz mevsimine de hızlı bir giriş yapıyoruz. Haziran ayında kapısını aralayan Sezgold; sezon başlangıcına çok iyi bir giriş yaptı. Çok farklı zevklere ve tarzlara tek adresten hitap eden Sezgold; bu yılın popüler olacak birçok tasarımını şimdiden vitrinlerine taşıdı. Sezgold firma sahibi Sezgin Çolak; yıllar önce mesleğe adım attığı dönemde, çok değerli ustalardan mesleğin tüm detaylarını öğrenmesinin farklı tarzlarda ürünlerin bir araya getirilme konusunda kendisine büyük avantajlar sağladığını ifade etti.

Sezgold’un farklı tarzlarda ürünleri başarıyla bünyesinde bulundurmasının dünden bugüne olmadığını, yıllar içinde kademeli bir geçiş ile gerçekleştiğini belirten Sezgin Çolak; “Biz yeni bir tarza girmeden önce çok uzun bir AR-GE dönemi yaşıyoruz. Tam anlamıyla içimize sindiği anda, piyasaya ürünlerimizi sunuyoruz. Böylelikle nokta atışlı modelleri yakalıyoruz” dedi.

Bugün itibariyle kuyumculuk mesleğinde tek bir alanda uzmanlaşan kişilerin, bazı teknolojik gelişmelere yenildiklerini ve mesleklerini icra edemediklerini hatırlatan Sezgin Çolak; “Kuyum üretiminin her kademesine hakim olmak tabi ki yıllar istiyor. Fakat bir alanda uzmanlığa sahip olmak ile birçok üretim kademesinde çalışma şansına sahip olmak, kişinin mesleğinde çok daha fazla ilerlemesine yol açıyor. Böylesi zorlu piyasa koşullarında doğru çeşitlilik, müşterilerinizin de sizin de yüzünüzü güldürüyor” diye konuştu.

Bu yıl kolye ve bilekliklerin yine daha çok ilgi göreceğini sözlerine ekleyen Çolak; Temmuz ayı ile birlikte daha fazla yeni tasarımın mağazalarında yer alacağını, ülkemizin dört bir yanındaki kuyumcu esnafının hayatını kolaylaştıran, vitrinde yatan değil koşan modelleri sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.