SEKTÖR > Yüksek altın fiyatlarının karşısında çare NE VAr ?

Yüksek altın fiyatlarının karşısında çare NE VAr ?

Tüm uzmanlıklarını kelepçe takı grubuna adayan ve bu takı grubunda başarılı üretimler gerçekleştiren Neva Gold; ülkemizde çok sayıda kuyumcunun vitrinlerine giriş yaptı. Ürettiği 14 ayar kelepçe takılarıyla, Doğu’daki en ücra yerlere bile ekonomik takılar ulaştıran Neva Gold; “22 ayardan başka takı satılamaz denen bölgelerdeki tabuları yıktı. Yüksek altın fiyatları karşısında hem tüketiciyi hem de kuyumcuyu 14 ayar kelepçeleriyle güldürdü.

Deneyimli kuyum ustaları Mustafa Özşahan ve Murat Çiçek tarafından kurulan Neva Gold; 8 yıldır yüksek kaliteli kelepçe takılar üretiyor. Son yıllarda altın fiyatlarının hızla yükselmesiyle üretiminin tamamını 14 ayara yönlendiren Neva Gold; 14 ayar kelepçe takıların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bile satılmasının önünü açan firmalar arasında yer alıyor.

Firma ortağı Mustafa Özşahan; altın fiyatlarının çok hızlı bir artış göstererek rekora doğru dolu dizgin koştuğunu belirterek; “ 14 ayar kelepçe 22 ayar kelepçeye göre hem daha ucuz hem de daha hafif olma özelliğine sahip. Bugün itibariyle en Doğuda yer alan ilimizdeki kuyumcunun vitrinin en az yarısı 14 ayar takılardan oluşuyor. Piyasa şartları, altın fiyatlarındaki ani artışlar 14 ayar takıların 22 ayar pastasından daha çok pay almasını kolaylaştırıyor” diye konuştu.

14 ayar kelepçeleri 22 ayar rengiyle ürettiklerini vurgulayan Özşahan; “Eğer müşterilerimiz yeşil rengiyle 14 ayar isterse onu da yapıyoruz ama ağırlıklı olarak 22 görünümlü 14 ayar kelepçeler tercih ediliyor. Ürünlerimizi müşterilerimize sunmadan çok titizlikle kalite kontrole alıyoruz” dedi.

Kelepçe takı grubunun son yıllarda yükselen bir trende kavuştuğunun altını çizen firmanın bir diğer ortağı Murat Çiçek; bilezik kadar çok geniş bir mazisi olmamasına rağmen kelepçenin ciddi bir alıcı kitlesine kavuştuğunu, hem bileklik hem de bilezik kullanan takıseverlerin kelepçe kullandıktan sonra bu takıdan kolay kolay vazgeçemediklerini sözlerine ekledi.