SEKTÖR > Yaldız atölyelerinin rekabetinde kaybeden yok

Yaldız atölyelerinin rekabetinde kaybeden yok

Değerli maden kaplama, yaldız, maden yüzey işlemlerinde her geçen gün rekabet daha da artıyor. Bu alanda birçok yeni firma kuyum üreticilerine hizmet sunuyor. Peki artan bu rekabet ortamı ne gibi sonuçlar ortaya çıkarıyor. Bu konuyla ilgili Sena Yaldız firmasının ustabaşısı olan İsa Ayanyan ile konuştuk. İsa Ayanyan; ortaya çıkan rekabet ortamında kazanının kuyum üreticisi olduğunu, en iyi hizmeti vermek için yaldız atölyelerinin oldukça disiplinli bir çalışma ortaya koyduklarını ifade ediyor.

Her zaman söylediğimiz gibi büyük bir emek ile üretilen ve takıseverlerin beğenisine sunulan birbirinden özel takılara yapılacak son işlemler büyük önem teşkil ediyor. Her geçen gün sayıları artan yaldız atölyeleri arasında tatlı bir rekabet var. Yılların tecrübeli ustası Serdar Çelik tarafından kurulan Sena Yaldız; yakın zaman önce tecrübeli yaldız ustası İsa Ayanyan ile kadrosunu güçlendirdi.

Yaldız savaşları olarak tanımladığımız bu rekabet ortamından yaldız hizmetinde son durumu İsa ustaya sorduk. Öncelikle İsa usta; ortaya çıkan altın fiyat farklılıklarının (makasın) ihracat ağırlıklı firmalara hizmet eden kendi atölyeleri gibi çok sayıda firmanın iş temposunu aşağıya çektiğini söylüyor.

Çok sayıda yaldız atölyesinin açılmasının Sena Yaldız gibi tecrübeli atölyelere zarardan çok yarar sağladığını kaydeden İsa usta açıklamasına şöyle devam ediyor: “Yaldız işinde 4 büyükler dediğimiz tecrübeli firmalarımız var. Markamız Sena Yaldız’da bu kategoride yer alıyor. Çok sayıda yaldız atölyesi olunca sizin işçilik kaliteniz daha da ön plana çıkıyor. Yaldız alanında tecrübe büyük önem teşkil ediyor. Ürünü bir sıvıya batırdım çıkardım diyerek yüzey kaplama, değiştirme yapamazsınız. Yaldız alanındaki rekabetin kuyum üreticilerimiz için artı olduğunu ve bu rekabet neticesinde birçok firmanın en iyi kaliteyi yakalamak adına kendilerini geliştirdiğine inanıyorum.”

Sena Yaldız’ı tercih eden kuyum üreticilerinin birinci tercihinin fiyat olmadığının altını çizen İsa usta; “Yüksek kaliteli işçiliğimiz en önemli tercih sebebimiz olmaya devam ediyor. Kendi iş kolumda en iyisini yaptığımıza canı gönülden inanıyoruz. Biz yaptığımız işin yüksek kalitesine ve uzun ömürlü olması yönünde garanti sunuyoruz. Yüzey işçiliğinde ülke kuyumculuğumuz sürekli gelişim halinde olmaya devam ediyor. Biz de bu gelişimin önemli bir parçası olmaktan dolayı gururluyuz” diye konuştu.