SEKTÖR > Kelepçe Dünyasına yeni bir heyecan

Kelepçe Dünyasına yeni bir heyecan

Tecrübeli kuyum ustası Ayhan Burtaçkıray

Yeni markasını gururla sunar huzurlarınızda Goldday

Üniversite mezunu olan aynı zamanda sektörde 26 yıldır çalışmalarına devam eden kuyum ustası Ayhan Burtaçkıray; yeni markası Goldday ile kelepçe Dünyasına yeni bir soluk kazandırmak için yola çıktı.

Sektörümüzün değerli markalarında görev yapan ve farklı takı gruplarında kendisini yetiştiren Ayhan Burtaçkıray; yakın zaman önce mevcut ortaklığını sonlandırarak, tek başına Goldday isimli markasını hayata geçirdi.

Kahramanmaraş Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde kapılarını aralayan Goldday; kelepçe takı grubu üretimiyle öne çıkmayı planlıyor. Kaburga kelepçe modelleri olmak üzere birçok farklı kelepçe modelini madene aktaracak olan Goldday; ülkemizde geniş bir coğrafyada, kuyumcu vitrinlerinde yer almayı hedefliyor.

Firma sahibi Ayhan Burtaçkıray; şarnel üretim tekniğiyle oldukça hafif kelepçe takılar ürettiklerini, artan altın fiyatları karşısında şarnel takıların kuyumcuların ve sektörün adeta can simidi olduğunu söyledi.

Çok kısa sürede çalışma arkadaşlarının hızla yeni oluşuma adapte olduğunu ve ilk siparişlerin üretim bandından çıkarak kuyumculara teslim edildiğini kaydeden Ayhan usta; “Diyarbakır Mezopotamya Kuyumculuk fuarına katılacak olan değerli firmalarımızdan birinde kelepçe takılarımız sergilenecek. Güneydoğu Anadolu Bölgemize büyük önem veriyoruz. 22 ayar kelepçe takıların en çok rağbet gördüğü illerimiz bu bölgemizde yer alıyor. Ayrıca ürettiğimiz kelepçeleri, hem yurtdışına hem de batı illerimize pazarlamayı planlıyoruz. Kelepçe takı; ülkemizin 7 farklı coğrafi bölgesinde kabul gören nadir takı grupları arasında yer almaktadır” diye konuştu.