SEKTÖR > Gelinler yıllardır istikrardan yana

Gelinler yıllardır istikrardan yana

KARALTIN imzalı Trabzon hasır takıları yıllardır, düğünlerin vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. İster 14 ayar ister 22 ayar her bütçeye uygun KARALTIN setleri; gelinlerin gönlünü fethetmeye hazır…

Yaz mevsimine giriş yapmaya hazırlandığımız bu günlerde, ülke genelinde düğünlerde artışa geçiyor. Seçimlerin de geride kalmasıyla birlikte kuyum alışverişinde yılın ikinci yarısının çok daha hareketli geçmesi bekleniyor. Düğünlerle birlikte kuyumcu vitrinlerinin vazgeçilmezi kabul edilen Trabzon Hasırına talepte artış olacak. Ülkemizdeki farklı bölgelerimizde yaşayan bayanların sahip olmak adına büyük bir heyecan duyduğu, asil görünümü, tarihi dokusuyla büyük beğeni toplayan Trabzon Hasırı; her bayanın özellikle her gelinin hayali oluyor. Trabzon Hasırının köklü üreticisi Karaltın; düğün sezonuna en yeni modelleriyle tam hazır…

Trabzon Hasırının ülke çapında yakından tanınan markası KARALTIN Kuyumculuk; yılın ikinci yarısına çok sayıda yeni modeliyle giriş yapmaya hazırlandı. KARALTIN Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara; düğünlerde gelinlerin Trabzon Hasırı hayalinin devam ettiğini, genel çizgisini kesinlikle deforme etmeden, herkesin zevkine hitap edecek küçük detaylar katarak Trabzon Hasırını geniş kitlelerin beğenisine sunduklarını, son yıllarda 14 ayar Trabzon Hasırlarının da ekonomi arayanların imdadına yetiştiğini ifade etti.

Bugün birçok son tüketicinin kuyumculara gittiğinde Trabzon Hasırını sorarken ‘KARALTIN’ın ürettiği Trabzon Hasırı mı? “ diye söze başladıklarını belirten Cevat Kara; “Bu durum bizi çok memnun ediyor. Ürünlerimizi kullananlar mutlu oluyor ve bu mutluluklarını çevresindekilerle paylaşıyorlar. Biz üreticilerin çok ciddi sorumluluğu var. Satış bizim için satışın gerçekleşmesiyle biten bir süreç değil. Tüketicinin kullanımı süresince mutlu olması ve sorun yaşamaması da bizim sorumluluğumuzdadır” diye konuştu.

Ülkemizin önemli markalarının Trabzon hasır talebini karşılamaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen Kara; “KARALTIN kalitesini tercih eden firmaların sayısı artıyor. Yoğun bir el işinin kullanıldığı Trabzon Hasırında, kontrolsüz bir büyüme ve kontrolsüz bir kapasite artırımı yapmamız mümkün değil. Bu yüzden kaliteden en ufak bir taviz vermeden, mevcut taleplere zamanında cevap verebileceğimiz bir gelişim stratejisini benimsiyoruz. Son dönemde KARALTIN çatısı altında, profesyonel örücü sayımızı arttırdık. Kadım istihdamının artmasını önemsiyoruz. Bu konuda KARALTIN pozitif ayrımcılık yapmaya devam edecek” dedi.