SEKTÖR > Bu yaz kuyumcu vitrinlerinde nostalji rüzgarı esiyor Onur Gold’un yaz boyunca en çok gurmet tarzı takıları ilgi gördü

Bu yaz kuyumcu vitrinlerinde nostalji rüzgarı esiyor Onur Gold’un yaz boyunca en çok gurmet tarzı takıları ilgi gördü

Sektörümüzün köklü markalarından biri olan ve çok çeşitli takı gruplarını tek çatı altında toplayan Onur Gold; yaz boyunca hem Anadolu’dan hem de Batı şehirlerimizden gelen çok sayıda kuyumcuya ev sahipliği yaptı. Bu yaz özellikle yılların eskitemediği modellerden olan Gurmet tarzı takıların yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Onur Gold yetkilileri; hem 8 hem 14 ayar olarak en yeni modelleriyle yılın son çeyreğinde yine kuyumcuların yüzünü güldürecek yenilikleri vitrinlerine taşıyacaklarını söylediler.

Çemberlitaş’ta kuyum camiasının kalbinin attığı Şeref Han’da bulunan toptan satış mağazasında çalışmalarına devam eden Onur Gold; yaklaşan gizli düğün sezonununda kuyum alışverişinde canlanma bekliyor. Özellikle büyükşehirlerde son yıllarda düğünlerin okullar açıldıktan sonra insanlar yazlıklarından döndükten sonra yapıldığını kaydeden Onur Gold Toptan Mağaza Yöneticisi Hasan Büyükuzun; “Yüksek altın fiyatlarının da etkisiyle artık düğünlerde 14 ve 8 ayar takılar ön plana çıktı. Özellikle hafif setlerimiz bu yaz ve yılın son bölümünde pazar payını arttıracaktır” dedi.

Onur Gold’un hazır stoklarında yer alan takıların %30’unun 8 ayar takılardan oluştuğunu hatırlatan Hasan Büyükuzun; “Zengin ürün grubumuzda tüm modellerimizin talep üzerine 8 ayar versiyonunu müşterilerimize sunabiliyoruz. Özellikle altın fiyatlarının 1000 TL’nin üzerine çıkmasıyla birlikte bir anda 8 ayar takılara ilgi artıyor. Ben 1000 TL’nin vatandaş cephesinde psikolojik bir sınır olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Rusya Ukrayna savaşının bitmesiyle birlikte altında fiyat istikrarının tekrar sağlanacağına inandığını kaydeden Hasan Büyükuzun; açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şu anda yüksek altın fiyatlarıyla birlikte yine 8 ayar takılar öne çıkıyor. 8 ayar takı grubunda markamızın 5 yıla yaklaşan tecrübesi, kuyumcuların hayatına büyük kolaylıklar katmaya devam edecek. Hafif bilekliklerimiz, fantezi kelepçe takılarımız ve daha pekçok yeni tasarımımız Ekim fuarı için İstanbul’a gelecek sektör mensuplarının beğenisine sunulacak”