SEKTÖR > Anatolia Jewellery Show’a renk kattı Vanlı dostları Kılıç Ali’yi bağrına bastı…

Anatolia Jewellery Show’a renk kattı Vanlı dostları Kılıç Ali’yi bağrına bastı…

Kahramanmaraş bölgemizin elişi takı üretiminde önde gelen markalarından biri olan Esen Halat; Van’da ilk kez düzenlenen Anatolia Jewellery Show’a renk kattı. Yaklaşık 2.5 kilo ağırlığında altından imal edilen özel kılıcıyla şov içinde şov yapan Kılıç Ali; fuar boyunca çok sayıda sektör mensubunu standında ağırladı. Van ve çevre bölgelerdeki kuyumcuların yıllardır severek kullandığı Esen Halat; yoğun ilgi gördüğü fuardan mutlu bir şekilde ayrıldı.

Deneyimli kuyum ustası Kılıç Ali (Esenceli) tarafından çalışmalarını başarıyla sürdüren Esen Halat; Van’da ilk kez düzenlenen Anatolia Jewellery Show’un öne çıkan markalarından biri oldu. Fuar alanında çok sayıda yeni modelini ve uzman olduğu halat zincirlerini sergileyen Esen Halat; yaklaşık 2,5 kilo ağırlığında olan ve 14 ayar olarak üretilen dev kılıcıyla fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu.

Esen Halat firma sahibi Kılıç Ali; yıllardır ürünlerini sundukları Van ve çevre bölge esnafıyla fuar kapsamında buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu, ilk kez düzenlenen Van Anatolia Jewellery Show’un gelecek adına ışık verdiğini ifade etti.

Van ve çevre illerin altın takı kültürünün yoğun yaşandığı bölgelerimizin en başında geldiğini ve komşu İran’dan gelen turistlerin de esnafın da Van’dan kuyum alışverişi yaptığını vurgulayan Kılıç Ali; “Tarihiyle, güzel insanlarıyla ve efsane Van Gölüyle çok sevilen bu güzel ilimizde olmaktan büyük mutluluk duyduk. Fuar boyunca Vanlı dostlarımız bizi yalnız bırakmadılar. Biz fuarları sadece bir ticari platform olarak görmüyoruz. Fuarda bulunmak, markamızın çalışmalarını yerli yabancı alıcılara sunmak ve işimizi anlatmak her zaman ana gayemiz olmuştur” diye konuştu.

Kılıç Ali Vanlı dostlarına altın kılıç çekti…

“Vanlıyam Şanlıyam Bundan Sonra Kılıcı Kanlıyam Değil Altınlıyam”

Fuara renk katmak ve yıllardır bilinen lakabını altın madenine aktarmak için uzun uğraşların ardından altından kılıç yaptıklarını belirten Kılıç Ali; “Van’da herkesin bildiği meşhur bir söze de çok güzel uydu. ‘Vanlıyam Şanlıyam Kılıcı Kanlıyam’ bizde Vanlı dostlarımıza altın kılıç getirdik. Bizim kılıcımız keskin değildir. Bizim kılıcımız sadece gönüllerde iz bırakır. Yolu sevgiden, dostluktan ve barıştan geçen herkes baştacımızdır” dedi.

Anatolia Jewellery Show Van Hilton Oteli’nde düzenlenen gala gecesi ve altın takı defilesinde de Esen Halat’ın özel takıları izleyicileri büyüledi. Ünlü mankenler eşliğinde sunulan takı defilesinde Esen Halat takıları izleyicilerden tam puan aldı…