SEKTÖR > Karakış kuyumcu vitrinlerini de vurdu

Karakış kuyumcu vitrinlerini de vurdu

Özellikle Anadolu’da bu yıl çok sert geçen kış mevsimi, kuyum alışverişinin de düşmesine etken oldu. Yılların deneyimli kuyumcularından biri olan Balaban Kuyumculuk firma sahibi Turan Keser; zaten sakin geçen Ocak ve Şubat aylarının, yoğun kar yağış ve ağır kış şartları nedeniyle kuyumcuların satışlarda en dip seviyeleri görmesine sebebiyet verdiğini adeta kuyumcu vitrinlerinin buz tuttuğunu söyledi.

Yurdumuzun geneli bu kış mevsimini oldukça ağır koşullarda geçiriyor. Anadolu’da çok sayıda kuyumcuya ürünlerini sunan Balaban Kuyumculuk firma yöneticileri yaptıkları esnaf ziyaretlerinde, ağır kış şartlarının kuyum alışverişinde tempoyu en alt seviyeye indirdiğini gördüklerini açıkladılar.

Deneyimli kuyumcu Turan Keser; yeni yıla sektörümüzün çok durağan giriş yaptığını, yüksek altın fiyatlarının ardından ağır kış şartlarının da kuyumcu esnafının işlerine olumsuz yansıdığını dile getirdi.

İJS Heyecanla Bekleniyor…

Uzun bir aradan sonra yapılacak olan İstanbul Jewellery Show Mart fuarının sektörümüz açısından yeniden diriliş, yeniden uyanış açısından önem teşkil ettiğini belirten Turan Keser; “Fuarın gerçekten fuar gibi organize edilmesi gerekiyor. Fuar alanında sıcak satış yapılmasını doğru bulmuyorum. Herkesin tamamen yeni tasarımlara konsantre olması gerekiyor. Fuar bir Pazar alanı değil. Uzun bir aradan sonra yapılacak olan İJS Mart fuarının verimle geçeceğine inanıyorum” dedi.

Vatandan altınlarını yastık altından çıkaracak mı?

Tasarruf altınlarının ekonomiye kazandırılması için proje düzenlenmesi ile ilgili yorumda bulunan Keser; bugüne kadar tasarruf altınlarının ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili çalışmalar yapıldığını, yakın zamanda gerçekleşen altın bankacılığının belirlenen hedefin uzağında kaldığını, vatandaşların altınlarını kuyumcuya veya bankaya götüreceklerini tahmin etmediklerini, mevcut ekonomik koşullarda bu girişimden etkin sonuçlar beklemenin hayal olacağını söyledi