SEKTÖR > Her takı bu ÖZGÜRLÜĞÜ yaşamak ister

Her takı bu ÖZGÜRLÜĞÜ yaşamak ister

Değerli maden yaldız, cila, patlatma alanında yıllardır sektörümüzde başarılı hizmetler sunan ve bu yıl itibariyle meslek hayatında 26 yılı geride bırakan Özgür Darıcı; markası Özgür Yaldız ile takılara hayat vermeye devam ediyor. Kuyumcukent’te bulunan atölyesinde genç ve dinamik bir kadroyla, ürünlere son dokunuşlar yapan Özgür usta; vitrine çıkmadan önce takılara en güzel görünümü kazandırıyor.

Büyük bir emek ile üretilen ve takıseverlerin beğenisine sunulan birbirinden özel takıların son durağı, üzerlerindeki albeniyi ve özel rengi yaratan yaldız atölyesi oluyor. Her yaldız atölyesinin kendine has renk tonları oluyor. Ürünlerinin göz alıcı parlaklığa ulaşmasını isteyen ve yıllarca kaplamasının ilk günkü kalitesiyle durmasını isteyen kuyum üreticileri, yaldız yapan firmalar arasında çok titiz bir seçim yapıyor. Mesleğine uzun yıllar veren ve işinde saygın bir tecrübe edinen Özgür Darıcı; 10 yıldır markası Özgür Yaldız ile fark yaratan çalışmalara imza atıyor.

Özgür Usta; yaldız işçiliğinin ürünü rezil de vezir de edebileceğini belirterek; “Benimle çalışanlar işimi çok titiz yaptığımı biliyorlar. Yaldız, patlatma ve cila hizmeti sunuyoruz. Her ayarda takılar atölyemize geliyor. Özellikle 21 ayar takı grubunda çok tercih ediliyoruz. 26 yıl boyunca hep yaldız işinde çalıştım. Adeta hayatımı bu işe adadım diyebilirim. Yıllar içinde teknolojinin de katkısıyla yaldız ve kaplama alanında önemli gelişmeler oldu. Biliyoruz ki atölyemizden çıkan ürünler; vitrinde yer buluyor. Tüketiciye ürünün göz kırpması gerekiyor. “Ben burdayım” diyen takıların ortaya çıkmasına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Özgür Darıcı; yaldız işinin birçok inceliği bulunduğunu, son yıllarda çok sayıda, tecrübesi oldukça az kişiler tarafından yaldız atölyelerinin açıldığını belirterek açıklamasına şöyle devam ediyor:

“Altın renginin onlarca farklı tonunu ürüne aktarabiliyoruz. Yıllardır müşterilerimin beklentisini hiç boşa çıkarmadım. Tabi ki yeni teknikleri, yeni ve trend olan renkleri ortaya çıkarmak için hep kendimizi geliştirmeye özen gösteriyoruz. Fakat şuanda bizim gözümüzün hassasiyetini ve ellerimizle elde ettiğimiz kendi karışım oranlarımızın yerine geçecek bir şey yok. Kaplamada işinizi şansa bırakamazsınız. En ufak bir kaplama hatası, ürüne harcanan tüm emeğin yok olması demektir. Son dönemde artan altın fiyatlarıyla birlikte 14 ayar takıların 22 ayar görünümlü olmasını istiyorlar. Aynı zamanda 18 ayar ihracat ürünlerinde 22, 21 ayar rengi isteniyor. ‘Her takı bu ÖZGÜRlüğü hak ediyor’ sloganımızla istikrarlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”