SEKTÖR > “Orobella” Ultra Hafif Alyans Koleksiyonu ile Pandemi krizinin etkisini minimize etti

“Orobella” Ultra Hafif Alyans Koleksiyonu ile Pandemi krizinin etkisini minimize etti

Dünyanın çok farklı ülkelerine yıllardır başarıyla alyans ihraç eden Orobella Alyans; pandeminin en yoğun günlerinde AR-GE çalışmalarını arttırmaya, yeni koleksiyon hazırlamaya fırsat buldu. Yükselen altın fiyatlarını da dikkate alan Orobella; 2020 yılının ikinci yarısından itibaren Ultra Hafif Alyans Koleksiyonu ile hem iç hem de dış piyasadaki müşterilerinin yüzünü güldürdü. 2020 Eylül ayından buyana eski yoğun temposuna kavuşan Orobella; Sakarya’da bulunan Dünyanın en büyük alyans fabrikasında, binlerce farklı alyans modelini üretmeye devam ediyor…

Yeni yıla giriş yaptığımız şu günlerde tüm Dünya heyecanla kullanılmaya başlanan aşıların olumlu sonuçlar doğurmasını bekliyor. Ülkemizde uygulanan kısıtlamaların, vaka sayılarını düşürmesi de herkesi gelecek adına umutlandırıyor. Sektörümüzün en önemli alyans üreticisi olan Orobella Alyans; Sakarya’daki modern fabrikasında üretime aralıksız devam ediyor. Pandeminin en yoğun dönemlerinde özel, hafif alyans koleksiyonuna konsantre olan Orobella; sakin dönemde yoğun AR-GE çalışması yapmanın, B ve C planlarını hayata geçirmenin olumlu katkısını görüyor.

Orobella Alyans CEO’su Mehmet Akyürek; 2020 yılının Mart ve Haziran dönemlerinde tüm piyasanın durduğu ve işletmelerin kapandığı dönemlerde, yeni açılımlar ve yeni koleksiyonlar için zamansal fırsat elde ettiklerini, artan altın fiyatlarına karşı, yarı yarıya hafifleyen yeni koleksiyonlarıyla, 2020 Eylül ayından itibaren eski iş tempolarına dönmeye başladıklarını söyledi.

Orobella Alyans çatısı altında sektörümüzün tecrübeli alyans ustalarının yer aldığını ve Sakarya’da İstanbul’a göre çok daha sağlıklı, pandemiden daha korunaklı bir ortamda, yaşam kalitesinin üst düzey olduğu bir şehirde hem iş hem sosyal hayatlarında mutlu olduklarını kaydeden Mehmet Akyürek; “Tecrübeli ustalarımızla birçok yeniliği çok daha kolay hayata geçiriyoruz. Ultra hafif alyans koleksiyonumuz; hafifliğiyle kolay satın alınabilir olmasıyla pandemi döneminde yoğun ilgi gördü ve görmeye devam ediyor. Yeni koleksiyonumuz ülkemizde de daha çok kuyumcunun Orobella kalitesiyle tanışmasına vesile oldu” diye konuştu.

Son 6 aydır fabrikalarının tekrar tam kapasite üretim yaptığını belirten Akyürek; açıklamasına şöyle devam etti:

“Ülkemizde ve Dünyanın çok farklı noktalarında düğünler küçülerek de olsa yapıldı. Alyanslar parmaklara takıldı ve defterlere imzalar atıldı. Yemekli düğün organizasyonu belki daha sonraya ertelendi ama resmi nikahlar kıyılmaya devam etti. Bu durum; alyans takıya var olan talebi sıcak tuttu. 2021 yılının daha iyi geçmesi, kullanılan aşıların etkin sonuçlar doğurmasına bağlı. Bu yıl içinde büyük beklentiler içinde olmak çok doğru değil. Covid 19 etkisinin azalarak da olsa en az 2 yıl daha devam edeceğini ön görüyorum.”

İstanbul Jewellery Show’un Mayıs ayının son bölümüne ertelenmiş olmasının da çok doğru bir karar olduğunu sözlerine ekleyen Mehmet Akyürek; “Ümit ediyorum ki Ekim ayında düzenlenmesi planlanan İJS’nin iptal olduğu duyurulur ve bu yıl tek fuar düzenleneceği açıklanır. İJS Mayıs fuarı 7 güne yayılırsa, gün bazında daha az yoğunluklar yaşanır. Böylelikle daha verimli bir ortamda oluşur” dedi.